Mnogo vremena će proći u svetskom tenisu dok se ne pojavi novi Novak Đoković! Prvi na svetu je nastavio dominaciju i ispisao nove stranice istorije “belog sporta” odbranom mastersa u Majamiju i pobedom nad Keijem Nišikorijem sa 6:3, 6:3.

Đoković

Foto: Tanjug/APGospodar tenisa: Novak Đoković

 Dominacija je reč koja najbolje opisuje sve ono što radi Novak. Pobeđuje rivale redom, obara rekorde, piše istoriju…
Nišikori je pao u finalu za odbranu Majamija, četvrtu uzastopnu titulu na ovom mastersu i šestu ukupno. Time se izjednačio sa rekorderom Andreom Agasijem, ali je postao rekorder sa čak 28. trofeja na masters turnirima iz kategorije 1.000.

I tu nije kraj granicama koje je pomerio u Majamiju…

Đoković je u karijeri, sa ovim trijumfom, inkasirao 98.199.548. dolara, čime je pretekao do sada najbogatijem po zaradi sa turnira Rodžera Federera koji je zaradio 97.885.881 dolar.

Finale je proteklo u znaku Đokovića, koji se za sve pitao na terenu. Nišikori ništa nije mogao, iako se hrabro borio, ali nije mogao da parira najboljem na svetu.

Prvi set je imao, za miški tenis, ne baš karakteristično mnogo brejkova. Bilo ih je čak pet u prvih osam gemova. Tri je napravio Nole, ključni za 5:3 i onda je napravio veliki korak ka slavlju.

Idealno je počeo i drugi set – brejkom. Delovao je potpuno opušteno, potpuno je opustio ruku, sigurno pogađao i terao rivala na mnogo grešaka. Stečenu prednost je sigurno čuvao, ništa nije moglo da ga zaustavi i u finišu je slomio otpor rivala.

Đoković je kralj Majamija i teniski gospodar!

MokroLive.Info/Blic