Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnio je izvještaj protiv dvanaest odgovornih lica u Šumskom gazdinstvu „Jahorina“ Pale – Radna jedinica Mokro, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Postoje osnovi sumnje da su V.J. i N.M., u svojstvu šefa Radne jedinice Mokro, tokom 2015. godine nesavjesno postupili u službi tako što su propustili dužnost vršenja nadzora, kontrole i praćenja dinamike izvršenja radova na izvozu šumskih drvnih sortimenata kao i blagovremenosti otpreme, zbog čega je za navedeno šumsko gazdinstvo nastupila šteta u vidu manjka šumskih drvnih sortimenata u količini od ukupno 772,28 metara kubnih.

Za isto krivično djelo terete se i Z.B., S.B., S.L., S.I i B.S., koji su kao odgovorni radnici ŠG Jahorina Pale (tehnolozi za proizvodnju i ekspoataciju, poslovođe radilišta, te realizatori izvođačkog projekta), takođe nesavjesno postupali propuštajući dužnost vršenja nadzora na izvozu drvnih sortimenata iz šume.

Izvještaj je podnesen i protiv D.L., M.K. i R.P. zbog postojanja osnova sumnje da u navedenom periodu, u svojstvu čuvara šuma nisu čuvali šumu od bespravnih sječa i otuđivanja šumskih drvnih sortimenata, te protiv B.M. i M.V. zbog postojanja osnova sumnje da su kao otpremači i primači nesavjesno postupali na način što nisu vršili sravnjavanje i usaglašavanje podataka o količini primljenih i otpremljenih šumskih drvnih sortimenata.

Na navedeni način, Šumskom gazdinstvu „Jahorina“ Pale pričinjena je materijalna šteta u iznosu od 35.135,71 KM.

 

Izvor: katera.news