Vukota Govedarica izabran je danas za novog predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS).

Nakon što je izabran za novog predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica se obratio novinarima riječima da je ovo veliki dan za njegovu partiju, ali i za Republiku Srpsku jer po njegovim riječima stranka na čijem je on čelu je državotvorna organizacija.

Govedarica je istakao da je SDS doživio smjenu generacija i da je postigao međugenaracijsko razumijevanje.

“SDS je pokazao jedinstvo i on je svijest svih nas pojedinačno. Naš prioritet je organizaciona modernizacija, posebno ćemo skrenuti pažnju na unutarstranačku disciplinu i zadatak nam je da kreiramo politike SDS-a”, istakao je Govedarica i dodao da je cilj njegove stranke da se što bolje organizuje i pripremi za naredne parlamentarne izbore.

“Mi moramo da srušimo režim i nenarodnu vlast u Republici Srpskoj”, rekao je novoizabrani predsjednik SDS-a i pozvao sve mlade ljude koji imaju ambiciju da učestvuju u planovima njegove stranke da ne odlaze u inostranstvo nego da se priključe SDS-u i izbore se za bolju budućnost.

On je rekao da iskreno vjeruje da dolaze bolji dani i za Republiku Srpsku i za SDS.

Na pitanja novinara o kritici bivšeg potpredsjednika SDS-a Ognjena Tadića da se u SDS-u pojavila struja koja je nametnula Govedaricu za predsjednika, novoizabrani predsjednik SDS je istakao da svako ima pravo na vlastito mišljenje.

Za Govedaricu je glasalo 348 delegata Skupštine SDS-a, od 355 prisutnih.

Prije njega predsjednici SDS bili su Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić i Mladen Bosić.

Vukota Govedarica, šesti predsjednik SDS-a, rođen je 1976. godine u Gacku. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu 2000. godine. Član je SDS-a od 1999. godine. Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a potom ušao i u najviše organe stranke. Prvi put je na izborima učestvovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini opštine Gacko.

Dvije godine kasnije na izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), a potvrđuje ga i na opštim izborima 2010. godine, da bi obnovio mandat i 2014. godine. U Narodnoj skupštini je šef Kluba poslanika SDS-a.

BN televizija, klix.ba