Zastava_M-70Bezbjednosne strukture u BiH spremaju novu invaziju na vehabijsku zajednicu u Gornjoj Maoči, koja je označena kao jedan od najvažnijih regrutnih centara za odlazak džihad ratnika iz BiH u Siriju, piše “Pres Republika Srpska”.
Obavještajni krugovi navode da bi ova operacija trebalo da bude mnogo veća od akcije “Svjetlost” iz 2010. godine, u kojoj je učestvovalo 600 policajaca iz gotovo svih bezbjednosnih agencije u BiH.

Akcija je povezana sa nastojanjima ministra bezbjednosti BiH Fahrudina Radončića da se zakonom spriječi odlazak mladića iz BiH na strana ratišta, pogotovo u Siriju.

Izvori tvrde da je u toku prikupljanje važnih obavještajnih informacija o djelovanju pojedinih ekstremista iz Gornje Maoče, prije svega Nusreta Imamovića, koji je označen kao jedan od glavnih likova preko kojih se vrši regrutacija za odlazak u Siriju.

Prema zvaničnim informacijama bezbjednosnih službi, u Siriji trenutno ratuje šezdesetak državljana BiH, ali pojedini eksperti tvrde da je taj broj višestruko veći.

Izvor: SRNA