Predsjednik PDP-a Mladen Inavnić izjavio je  za BN televiziju da će SNSD i Milorad Dodik sigurno izgubiti ove izbore, ali da će učiniti sve da ostane na vlasti. „Ja sam uvjeren da će Dodik 12.oktobra u 23 časa proglasiti da je pobijedio, iako će izgubiti ove izbore. Onda će to kasnije predstaviti kao neku veliku međunarodnu zavjeru. Međunarodni faktor s tim nema veze.Dodik će izbore izgubiti voljom građana Republike Srpske“, rekao je Ivanić.

ivanic

On je rekao da se SNSD i u prethodnom periodu pokazao kao veoma vješt u krađi izbora.

„Zamislite Dodik kaže kako opozicija sprema prevaru. Kako opozicija može spremati prevaru kada su izborne komisije u najvećem broju pod njegovom kontrolom. On ima instrumente prisile vlasti, on kontroliše policiju i većinu medija“, rekao je Ivanić i dodao da Savze za promjene neće dozvoliti krađu glasova i izbornu prevaru.

„Opozicija će odbraniti broj glasova koji dobije i kojima pobjeđuje Dodika. On to zna i zato želi da se prikaže kao pobjednik izbora i da silom ostane na vlasti. Mislim da je to najveća opasnost za Republiku Srpsku. Najbolji odgovor na to je velika izlaznost građana.Velika izlaznost građana znači i veliku pobjedu Saveza za promjene i to će onemogućiti Dodika u njegovim planovima“, zaključio je Ivanić.