Sa teritorija Ruske Federacije na teritorije pod kontrolom pobunjenika intenzivno stižu vojna oprema i vojno osoblje”, rekao je portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko. On nije precizirao o kakvom obliku vojne pomoći se radi

111

KIJEV- Čelnici ukrajinske vojske naveli su da su u nedelju zabeležena intenzivna kretanja ruske vojske na granici dve zemlje.

Kako je navedeno, ruska vojska se priprema za ulazak na teritoriju Ukrajine i to u istočni deo, koji je pod kontrolom proruskih snaga.

“Sa teritorija Ruske Federacije na teritorije pod kontrolom pobunjenika intenzivno stižu vojna oprema i vojno osoblje”, rekao je portparol ukrajinske vojskeAndrej Lisenko.

On nije precizirao o kakvom obliku vojne pomoći se radi, a za sada nije bilo reakcija iz Moskve na ovakve tvrdnje iz Kijeva.

U međuvremenu, pojavio se i snimak vojnog konvoja koji prolazi ulicama Donjecka, grada oko kojeg se vode najveće borbe.

Najveća kršenja primirja zabeležena su upravo u Donjecku, gde su se ukrajinske i pobunjeničke snage sukobljavale oko aerodroma.

Ubedljiva pobeda Zaharčenka

Premijer samoproglašene republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko izabran je danas za predsednika te oblasti s 81,37 odsto glasova, rezultati su s birališta koje je objavio šef lokalne izborne komisije Roman Lijagin.

Zaharčenkova stranka “Republika Donjeck” osvojila je 65,11 odsto glasova na parlamentarnim izborima, naveo je isti izvor. Za njom sledi rivalska partija Slobodni Donbas sa 34,89 odsto glasova, prenosi ruski RT.

Izvor: Kurir