Jedan od uhapšenih koji se borio protiv makedonske policije u kumanovskom Divljem naselju pobegao je pripadnicima MUP-a na uviđaju nekoliko dana nakon akcije.

Terorista iz KUmanova-3_f

Osumnjičenog je policija dovela na teren u blizini sela Brest, da bi pokazao sakriveno oružje ukradeno tokom napada na policijsku karaulu Gošince, na severu Makedoniji u blizini granice u delu sa Kosovom i Metohijom.

– Veći broj uhapšenih lica sarađuju, odnosno daje iskaze u policiji nakon hapšenja u vezi sa ukradenim oružjem iz Gošinca. Tačno je da je jedno od uhapšenih lica uspelo da pobegne. Ispituju se sve okolnosti u vezi sa događajem – saopštila je policija.

Policija nije obelodanila ime odbeglog, ali su se na internetu pojavili audio-snimci na kojima navodno govori odbegli Sulejman Osmani iz sela Brest.

Prema tom snimku, Osmani daje izjavu Džezairiju Šaćiriju, poznatijem kao komandant Hodža, na području Kosova. Lice predstavljeno kao Osmani prvo objašnjava kako je tučen u stanici i da nije imao drugog izbora nego da pokaže gde je oružje, javila je televizija na albanskom jeziku “Alsat M”.

Prema nezvaničnim saznanjima televizije, Osmani je bio u prvoj grupi koja se predala policiji u Kumanovu.

U oružanom sukobu u subotu i nedelju, 9. i 10. maja, u jugoistočnom delu Kumanova, trećem po veličini makedonskom gradu, ubijeno je osam makedonskih policajaca, a 37 ranjeno.

Policija je pronašla tela 14 naoružanih ljudi, dok se je 30 članova naoružane grupe predalo.

Izvor  : Pres