Narko bos Darko Šarić proglašen je krivim u Specijalnom sudu za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Krivima su proglašeni i svi optuženi. Šarić, kao ni njegov advokat nisu se pojavili u sudnici.

Saric1Šarić je izjavio je da ne želi da prisustvuje izricanju presude, javlja Blic.

Sudija Siniša Petrović rekao je da su organizatori grupe optuženi Darko Šarić, Goran Soković i Željko Vujanović, kao i pokojni Dragan Dudić “Fric”. Članovi Šarićeve grupe proglašeni su krivima za svaki transport iz Latinske Amerike u Evropu.

U januaru 2010. za Darkom Šarićem raspisana je međunarodna potjernica.
Darko Šarić se nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine, predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Tvrdio je da nije kriv ni po jednoj tački optužbe kao i da droga koja je zaplijenjena nije njegova, pa je u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bjekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svjedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su osim Šarića i Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić. U Holandiji je nedavno uhapšen optuženi Darko Tošić, čije izručenje je Srbija zatražila.

Svjedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković.

Oni nisu izuzeti od optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao “nagrada” za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

U aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bjekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.