Predsjednik Kompanije “Boksit” Rajko Dukić pretučen je u Beogradu u petak, 11. marta oko 20 časova kada se sam i bez pratnje iz Milića vraćao u Beograd.

dukic

Prema saznanjima BN TV iz izvora bliskih Rajku Dukiću kao i istrazi koju je vodila ekipa Magazina Faktor, Dukića su nepoznata lica pratila od naplatne stanice u Šimanovcima da bi mu nakon nekoliko minuta prepriječili automobil na izlazu “Mostarske petlje”.

Vidno pretučen i svjestan situacije u kojoj se našao, Dukić nije smio zatražiti medicinsku pomoć, već se odlučio za kućno liječenje.

S obzirom na to da je bio vidno uplašen za svoju bezbjednost nije zatražio ljekarsku pomoć,a kako saznajemo događaj nije prijevljen ni Policiji Srbije.

Predsjednik Kompanije “Boksit” na put se uputio bez redovnih pratilaca, koji su u Milićima ostali radi protesta radnika “Savox-a”.

Na put za Beograd uputio se u četvrtak oko 18 časova kada je prvo svratio u restoran “Mićo Bradina” u Slepčeviću kod Šapca gdje je pićem počastio grupu radnica “Boksita” i SNSD-a, koje su se povodom Dana žena uputile u Grčku.

Razlog fizičkog napada na Dukića upućeniji dovode u vezu sa sukobom oko koncesije za Rudnik boksita u Srebrenici.

Kako saznajemo, koncesija je dodijeljena banjalučkom preduzeću “Lein”, mimo dogovora sa Dukićem sto je ovom naravno smetalo, pa je brže-bolje angažovao Rudarski institut u Beogradu kako bi napravili elaborat i za ležište rude boksita koje se nalazi na srebreničkoj teritoriji.

S ozirom na to da se “Lein” povezuje i sa kontroverznim Ljubišom Buhom-Čumetom, Dukiću je najprije u Beogradu zaprijećeno da od koncesije odustane, jer se nakon nekoliko dana i ta firma pojavila kod istih stračnjaka koji su potvrdili da su već uradili eleborat za Kompaniju “Boksit ” iz Milića.

Sukobi su od tada konstantni što je jedan od razloga zbog kojih Dukić za razliku od prethodnih godina sada većinu vremena provodi u Milićima, a ne u Beogradu.

Inače, Dukić je poslednjih 15 godina sa ostatakom porodice nastanjen u Beogradu i u Miliće nije dolazio godinama što je mnogima bilo čudno i sumnjivo?!

Izgleda da je situacija sada obrnuta?!

MokroLive.Info   : Izvor (BN TV/Faktor)