Naučnici smatraju da oni koji imaju sumnje u braku, sada mogu da odluče da ih okončaju, a oni koji žele da naprave novi korak, mogu da stupe u novu vezu
Plavi-mesec-pun-mesec-1-339x192

Foto: Profimedia/Press Association

Danas oko podneva ćemo svi imati priliku da uživamo u prirodnom fenomenu koji se događa otprilike na svake dve i po godine. Reč je o plavom Mesecu, koji doduše neće zaista biti plav, ali je to izraz koji se koristi kada se pun Mesec u jednom kalendarskom mesecu pojavi dva puta!

Ove pojave se naučnici plaše jer kada Mesec poprimi plavu boju, gledano sa Zemlje, to znači da je došlo do vulkanskih erupcija ili jakih požara.

Međutim, nisu uvek erupcije i požari koji dovode do toga da Mesec postane plav, već postoje i čestice koje ne propuštaju crvenu boju, pa se dobija utisak da je plav.

Foto: Wikipedia/Astroval1

– Energiju plavog Meseca dodatno pojačava retrogradna Venera. Ovo je kosmički događaj bez presedana, kao da su se nebesa sudarila da bi nas upozorila. Ovaj mesec će za nas značiti konačno donošenje odluka koje smo odlagali. Sada nastupaju šanse koje se dešavaju jednom u životu. Sada se dešavaju prelomni događaji u našim životima. Venera je planeta ljubavi, a ona će sada biti udružena sa ovim Mesecom koji će uticati na ljubavna stanja. I to ne bilo kakva. Sada će se dešavati ljubavi moguće jednom u životu – tvrde astrolozi.

Naučnici smatraju da oni koji imaju sumnje u braku, sada mogu da odluče da ih okončaju, a oni koji žele da naprave novi korak, mogu da stupe u novu vezu.

Poslednji put ova pojava je zabeležena 2011. godine, a predviđa se kako će naredni put Mesec ponovo “poplaveti” 2018. godine.

Plavi mesec ne može da vam naškodi, može samo u slučaju da donesete veoma pogrešnu odluku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)