Kakav nastup posle svetske bronze! Ivana Španović nije imala mnogo vremena za odmor posle Pekinga, ali joj to nije smetalo da postavi novi nacionalni rekord u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Cirihu. U poslednjoj seriji, popravila je državni rekord sa rezultatom 7,02, što je za centimetar bolji skok od pekinškog za odličje.

Posle trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Pekingu, novi izazov bilo je finale Dijamantske lige, na četvrtom mitingu na kom je Ivana učestvovala u Dijamantskoj trci, po ne baš dobrim uslovima jer je padala kiša. U prve dve serije, Ivana je prestupila, najbolji skok imala je Bartoleta (6,67), pratila ju je Proktor (6,40), zatim Rumunka Alina Rotaru (6,36). Onda je u trećoj seriji Španovićeva bila najbolja sa 6.93, čime je preuzela prvo mesto.

Sa sve više samopouzdanja prilazila je stazi, u četvrtoj je ostvarila i drugi najbolji rezultat na takmičenju u tom trenutku, sa 6,90, peti skok doneo je rezultat od 6,66, dok je Bartoleta propustila tri serije, a onda je nadmašila Ivanu sa 6,97.

 

Odgovor nije mogao da bude bolji, u poslednjoj seriji, Ivana je popravila nacionalni rekord sa 7,02 za prvo mesto. Posle toga, Bartoleta je lider sa 20 poena, Ivana ima 12, a treća je Britanka Šara Proktor sa devet.

 

Izvor : Blic