dodik-igor_620x0PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik usubotu ženi sina Igora. Svadbeno veselje za oko 450 zvanica biće upriličeno na njegovom porodičnom imanju u Bakincima, nadomak Laktaša, i trajaće dva dana. Na spisku zvanica su i ličnosti iz javnog života – političari, biznismeni, sportisti i estradne zvezde. Mediji spekulišu da su na svadbu, između ostalih, pozvani Novak Đoković, Slavica Eklston, Emir Kusturica, Aleksandar Vučić, Boris Tadić, te da će domaćina veselje koštati 200.000 evra.

Goste će uveseljavati “Alegro bend” i Aco Pejović. U svatove stižu i folk zvezda Ceca Ražnatović i legenda narodne muzike Miroslav Ilić. Slavuj iz Mrčajevaca pozvan je kao gost, ali će se sigurno latiti mikrofona.

– Mile i ja smo prijatelji 30 godina, još dok nije počeo da se bavi politikom – rekao je za “Novosti” Miroslav Ilić. – Pozvan sam na svadbu kao gost, ali kada idem kod prijatelja, onda se podrazumeva da ću i da zapevam. Sa mnom ide i moj dugogodišnji saradnik i prijatelj Miša Mijatović. Mislim da su mladenci organizovali drugačije veselje i da neće biti narodnjaka, ali ćemo se sigurno raspištoljiti. Pevaću šta god domaćini požele. Mile posebno voli pesme “Naljutićeš me ti”, “Božanstvena ženo” i “Tebi”.

Svadba će biti održana u belom šatoru koji je montiran prethodnih dana, a po mladinoj želji biće ukrašen belim lalama i kalama. Gosti će uživati u dobroj muzici i vrhunskoj kuhinji – tradicionalnim srpskim specijalitetima i mediteranskoj hrani. Igor i Ivana upoznali su se na studijama u Milanu, a predsednik Republike Srpske uskoro će četvrti put postati deda, jer je buduća snajka u drugom stanju.