Ramuš haradinajBivši premijer Kosova i lider OVK Ramuš Haradinaj poslao je u Kumanovo grupu terorista da ubijaju makedonske policajce, a njihove vođe su njegovi prijatelji i telohranitelji

Bivši premijer Kosova i lider OVK Ramuš Haradinaj poslao je u Kumanovo grupu terorista koji su tokom sukoba sa makedonskim snagama ubili osam policajaca!

Portparol MUP-a Ivo Koteski rekao je na konferenciji za novinare da su lideri terorističke grupe ozloglašeni Muhamed Krasnići tzv. komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj tzv. komandant Nato, Sami Ukšini tzv. komandant Sokoli, Beg Rizaj alijas komandant Begu i Dene Šehu alijas Juniku i dodao da su oni Albanci sa Kosova koji se dovode u vezu sa formiranjem brojnih terorističkih i ekstremističkih grupa u regionu, odnosno, kako je rekao, figuriraju kao osnivači paravojnih struktura.

Foto: Profimedia/AFP

Kako prenosi “Alo!” dokaz da Haradinaj ima i te kako veze sa ovim događajima je i taj da postoje fotografije bivšeg premijera Kosova iz streljane u uniformama OVK na kojim je on zajedno sa Ndrecajem i Rizajem.

Kako tvrde makedonski mediji vođe razbijene terorističke grupe Dene Šehu i Beg Rizaj bili su telohranitelji lidera vladajuće makedonske partije Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

(Telegraf.rs)