Ministar-ProsvjeteMinistar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija poželio je uspješan početak nastave u školskoj 2013/2014. godini svim učenicima, nastavnicima, profesorima i vannastavnom osoblju.
Ministar Mutabdžija je najavio da će se u novoj školskoj godini zajedno raditi na školskim razvojnim planovima, razvijanju instrumentarija za vrednovanje škole, razvoju i praćenju kvaliteta rada u osnovnim i srednjim školama i unapređenju nastavnih planova i programa.

On je poručio učenicima da budu vrijedni i strpljivi, da redovno izvršavaju školske zadatke, njeguju prijateljstvo i odanost, kako u odnosu sa svojim vršnjacima tako i sa svojim nastavnicama, što je najsigurniji put stasavanja u odgovorne i dobre ljude.

“Podsjećam sve učenike da u školu nose sveske tankih korica, a nastavnike da učenicima pokušaju olakšati torbe tražeći samo ono što je nužno u nastavi. Pozivam učenike da pomognu mlađim kolegama i udžbenike koji im nisu potrebni poklone školskim bibliotekama”, navodi se u čestitki.

Mitabdžija je pozvao učenike i nastavnike da se međusobno slušaju i razgovaraju o svim otvorenim pitanjima, kako bi na vrijeme spriječili sve neželjene pojave u školama, dok od prosvjetnih radnika očekuje posvećenost ovom plemenitom pozivu, jer je pred njima velika društvena odgovornost da vaspitavaju i obrazuju mlade generacije.

U Republici Srpskoj danas je počela nastava za 145.000 učenika u 187 osnovnih i 92 srednje škole.
SRNA