Zagrebački “Večernji list” tvrdi da je imao uvid u tajni dokument NATO pakta u kom se planira agresija na Srbiju! Rusija destabilizira Balkan preko Srba, treba ih privući u NATO, piše u dokumentu u kom se navodi i da Srbiju treba disciplinovati milom ili silom.

Zločinački NATO pakt, koji je bombardovao Srbiju 1999. godine, planira novu agresiju na Srbiju, otkriva zagrebački “Večernji list”!

Ovaj ugledni hrvatski dnevnik tvrdi da je imao uvid u tajni dokument NATO pakta u kome se potvrđuju pripreme za “intervenciju u Srbiji”!?! Kao ključni razlog za vojni udar na Srbiju navodi se to što Rusija preko Srbije destabilizuje Balkan!?!

NATO planeri u tajnom dokumentu pišu da se Srbi “moraju privući u NATO pakt” i disciplinovati milom ili silom!!!

Potpuna invazija

U tajnom dokumentu NATO piše da je Rusija svojim akcijama usmerena samo prema Srbiji i Srbima u regionu.

Ruske poruke među Srbima imaju najveći odjek. NATO uočava porast ruskih aktivnosti na zapadnom Balkanu, koje uključuju destabilizirajuće ponašanje. Reč je o mešavini političkih poruka, izgradnji veza s članovima elita, investicijama u energetski i medijski sektor…

Podrška Srba prema NATO je izrazito niska, što je posledica bombardovanja. Ipak, NATO prepoznaje potrebu da podstiče dodatnu, snažniju nego ikad pre, političku saradnju sa Srbijom. Srbi se moraju privući NATO paktu milom, a ako zatreba i silom, piše u tajnoj dokumentaciji Alijanse!

Time su samo potvrđena saznanja Informera o tajnom planu NATO pakta da okupira Srbiju zbog “ruske agresije”.

Vojni odbor NATO – na čijem čelu je češki general Petr Pavel, koji je svojevremeno čak otvoreno Srbiji i Republici Srpskoj zapretio ratom  – razradio je strategiju odbrane od “ruske agresije”. U toj strategiji se razmatra plan za okupaciju Srbije, a NATO analitičari procenjuju da bi za “neutralisanje srpske pretnje” bilo potrebno najviše 72 sata!?!

“Takva procena temelji se na uverenju da Srbija ne bi mogla da pruži dugotrajan otpor invaziji koja bi krenula iz svih zemalja članica NATO u okruženju, iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, ali i sa teritorija koje su pod kontrolom pakta, Makedonije, Crne Gore i sa Kosova” preneli su tada naši izvori.

Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše ova saznanja. S druge strane, bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević kaže da je pisanje “Večernjeg lista” klasična pretnja i da NATO već 25 godina ima planove za intervenciju na Balkanu.

“Ne bi im bilo prvi put! NATO je 1995. pomogao Hrvatima da sprovedu zločinačku ‘Oluju’, u Republici Srpskoj su imali operaciju Namerna sila’, a 1999. su zbog Kosova bombardovali Srbiju. Za NATO pakt Srbi su destruktivna sila koju treba obuzdati. Inače, strašna je laž da Rusija destabilizuje Balkan! To čine islamisti i hrvatska ustašoidna vlast podržana od EU i NATO pakta” napominje Galijašević.

Ozbiljan rizik

I Darko Trifunović s Fakulteta bezbednosti ističe da postoji ozbiljan rizik od intervencije NATO pakta.

“Oni Srbiju doživljavaju kao ‘rusku priču’, a put ka Briselu podrazumeva evroatlantske integracije. NATO ima vojnike na Kosovu i u BiH, a sve zemlje oko Srbije ili su u paktu ili idu ka tome. NATO sigurno neće dozvoliti da se dodatno približimo Rusiji i spremni su to da spreče na svaki način, pa i vojnom intervencijom. Srbija mora sama da se zaštiti” zaključuje Trifunović.

Izvor: Informer