Dodik na otvaranje nedovršenog studentskog doma na Palama doveo i Karadžićevu suprugu , kako bi lokalnom stanovništvu pokazao da poštuje ono što je prvi predsjednik RS učinio za njih. Čak je predložio da dom ponese ime Radovana Karadžića!

 10-6-2014 7-19-15 PM

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik još jednom je pokazao da mu nema ravnog u manipulisanju nacionalnim osjećanjima u predizborne svrhe. Ovoga puta doveo je Ljiljanu Zelen- Karadžić na otvaranje objekata studentskog doma na Palama i založio se da ta ustanova ponese ime prvog predsjednika RS Radovana Karadžića.

Suština manipulacije nije samo u tome što je uspio da privoli suprugu Radovana Karadžića, koji čeka ishod sudskog postupka pred Haškim tribunalom, da zajedno s njim presiječe vrpcu, već u tome što se nije libio da se umiješa u odnose između  Karadžićevih.

Dodik je, kako navode izvori portala Istinito, preko Aleksandra-Saše Karadžića izdejstvovao da se njegova majka, nekadašnja prva dama RS, pojavi na ceremoniji. On je Karadžićevom sinu navodno obećao da će njegova supruga biti direktorica studentskog centra na Palama, koji bi trebalo da prve studente primi tek naredne godine. U Dodikovu korist, tvrdi isti izvor, lobirao je Staša Košarac, visoki funkcioner SNSD-a iz Istočnog Sarajeva, koji je u posljednje vrijeme često viđan u društvu Aleksandra Saše Karadžića.

Budući da je Sonja Karadžić-Jovićević kandidat  Srpske demokratske stranke za Narodnu skupštinu RS, ovakav razvoj događaja upućuje na velike napore koje je vrh SNSD-a uložio da bi se Dodik pred građanima Pala predstavio kao poštovalac lika i djela Radovana Karadžića.

U tu svrhu su režimski mediji prenijeli da se „Dodik založio da danas otvoreni studentski dom nosi ime prvog predsjednika Srpske – doktora Radovana Karadžića“.RTRS je prenio da je Dodik, „osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, istakao da je to vizionarstvo prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića, koji je sa svojim saradnicima prije više od 20 godina inicirao osnivanje Univerziteta“.

10-6-2014 7-20-35 PM

-On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti, rekao je Dodik otvarajući nedovršene zgrade studentskog doma na Palama.

U izgradnju dva paviljona budućeg studentskog doma o kojem će biti smješteno 600 studenata, uloženo je 12 miliona KM kreditnih sredstava.

Investitor je Univerzitet u Istočnom Sarajevu, a rok za izgradnju objekata bio je  1. oktobar ove godine. Bilo je riječi da će Vlada RS preuzeti otplatu kredita, ali se to još nije dogodilo.

Iako svi radovi još nisu završeni, napravljena je predizborna promocija za Dodika, u koju je uključio i članove porodice Radovana Karadžića, čije povjerenje u instituciju predsjednika RS je zloupotrijebio.