Odbojka se na Palama polako vraća iz ponora, i na dobrom je putu da se vrati na stare staze slave. Najveće zasluge za to imaju, ženski i muški OK “Jahorina”, ekipe koje nastupaju u Prvoj ligi RS i okuplaju mlade paljanske snage.

pale-odbojka

Posle ispadanja iz Permijer lige BiH i teške prošle sezone, trebalo je vremena da se klubovi stabilizuju i postave na zdrave temelje. Naporan rad, želja i trud na kraju spojili su se u jedno i dobar razultat ovih sportskih kolektiva daje razultate.
Paljanske “Jahorinke” najprijatnije su osvježenje dosadašnjeg toka prvenstva.
Na okupu, strateg, Danilo Tadić ima jednu talentovanu i sjajnu generaciju mladih odbojkašica koja ima potencijal i kvalitet da vrate paljansku žensku odbojku na stare staze premijerligaške slave.
Veoma zapažene rezultate ostvaruju i odbojkaši “Jahorine”, u klupskoj eliti Srpske su drugoplasirani. Posebno raduje rad sa mlađim uzrastom koji daje i dobre razultate. Mlade snage OK “Jahorina” sa iskusnim strategom na klupi, Predragom Košarcem su tokom vikenda imale dobar nastup na regionalnom juniorskom prvenstvu “Srpske”, (godište 1996 i mlađe) koje je održano u Zvorniku.
U konkurenciji sa domaćinom OK “Drinom” i OK “Libero” iz Bjeljine zauzeli su drugo mjesto i izborili su učešće u narednoj fazi takmičenja za prvaka RS. U prvom ispostaviće se i odlučujućem meču Paljani su savladali Bjeljince sa 3:1.dok su poraženi 3:0. u nadmetanju sa domaćinom.
Naredni nivo takmičenja održeće se 20/21. februara u SPC “Peki”. Pored domaćina, OK “Jahorine” nastupaće i višestruki prvaci Srpske i BiH sastav iz Ljubinja i OK “Maglić” Foča.
Ovom prilikom pozivamo ljubitelje sporta iz Pala, a posebno odbojke da sa trebina podrže domaći sastav u nastojanju da izbori učešče na finalnom turniru i borbu za medalje.
U Zvorniku Paljani su igrali u sastavu: Marko Simović, Bojan Vidić, Ranko Petrović, Ilija Savić, Milomir Gutalj, Marko Jugović, Ivan Klačar, Marko Janković, Srećko Čečar i Dimitrije Kovačević, sastav je vodio trener Predrag Košarac.

pale-odbojka1

U Palama je dobra infrastruktura, uslovi za rad su odlični, uz kvalitetan i pravilan pruistup treningu i dobro druženje, sigurni smo da će rezultati u budućnosti biti još i bolji. Naporan rad garancija je da ćemo naše momke načiniti boljim ljudima i odbojkašima po kojima će Pale i čitava regija biti svugdje prepoznatljivi, na kraju razgovora za naš portal rekli su treneri mlađih kategorija OK “Jakorina”, igrači sa bogatim premijerligaškim iskustvom Profesor fizičkog vaspitanja i sporta Predrag Košarac i Đorđe Perišić i još jednom pozivaju sve zainteresovane, a naročito osnovce da im se priključe i da kroz druženje, treninge, utakmice, kampve nauče osnove odbojkaškog sporta.