Evrovizija je jednom nogom u grobu, ocenjuju stručnjaci širom sveta! Skandalozna pobeda Ukrajinke Džamale i novi sistem glasanja početak su kraja najpopularnijeg muzičkog takmičenja Starog kontinenta.

3818148_1

Ugledni britanski novinar Nil Klark, koji piše za “Gardijan” i sajt RT-a, napisao je članak pod nazivom “Počivaj u miru, Evrovizijo”, u kojem je naveo da su pobedom Ukrajine prekršena sva pravila tog muzičkog takmičenja.

“Zapišite datum 14. maj 2015. kao dan kada je umrla muzika i kada je muzičko takmičenje koje je nekada predstavljalo nacionalnu harmoniju postalo front novog hladnog rata protiv Rusije”, navodi Nil na portalu RT-a.

Klark je objasnio da je razočaran što je pobedila neonacistička pesma “1944.”, koja bi, kako on smatra, trebalo da bude zabranjena.

“Pobedom ukrajinske pesme sa političkom porukom, koja nije trebalo ni da učestvuje, prekršeno je osnovno pravilo Evropske radiodifuzne unije, a to je da nema politike. Džamala je odnela pobedu iako je Rusija dobila više poena od naroda nego od žirija. Ukrajina je pobedila na Evroviziji zahvaljujući nacionalnom žiriju, takozvanim stručnjacima iz muzičke industrije, koji su joj dali 50 posto glasova”, piše britanski novinar.

Izvor: Informer