PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin danas se obratio ruskoj naciji, a on je tom prilikom objavio i delimičnu mobilizaciju.

Obraćanje Putina i Šojgua uslediće nakon što su samoproglašene Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast, najavile da će od 23. do 27. septembra biti odžani referendumi za ulazak u sastav Rusije.

Predsednik RF je govor počeo upravo pitanjima o pomenutim teritorijama

– Mi štitimo Rusiju, ali i i Donjeck i Lugansk. Od početka vojne operacije i istanbulskih pregovora imamo konačno pozitivne reakcije na naše zahteve. Uradićemo sve što je u našoj moći kako bi se održao miran referendum i bezbedan u DNR i LNR – rekao je Putin.

Putin objavio delimičnu mobilizaciju. Ukaz je potpsan!

– Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije – rekao je Putin.

Zastava RF

Putin je proučio da nije blef kada kaže da će Rusiju braniti svim raspoloživim sredstvima

– Kada pričaju o nuklearnom naoružanju, ti koji pričaju to neka znaju da naša zemlja ima više naoružanja modernijeg od NATO zapada. Kada se priča o odbrani naše teritorije, spremni smo da štitimo ljude sa svim raspoloživim naoružanjem. Ne, ja ne blefiram. Nemojte nas ucenjivati nukelarnim oružjem – upozorio je ruski predsednik.

On je potom uverio građane Rusije da je svaki deo federacije bezbedan – Naši građani neka budu sigurni da je svaki pedalj naše majke domovine siguran i obezbeđen. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije. Glavni ciljevi operacije ostaju nepromenjeni: LNR je u potpunosti oslobođena, a DNR delimično – kaže Putin

Rusija će zaustaviti sve koji hoće da sami vladaju svetom

– Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju. Rusija, kao i do sada, zaustaviće sve koji teže da vladaju svetom, prete raspadu i porobljavanju države – izjavio je Putin. 

izvor : Novosti