Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović postavila je danas novi državni rekord u skoku u dalj, pošto je već u prvoj seriji takmičenja u Beogradu ostvarila rezultat 7,10 metara.

 

ivana_spanoivcŠpanovićeva je prethodno držala rekord od 7,08 metara koji je ostvarila na Olimpijskim igrama u Riju kada je osvojila bronzanu medalju.

Današnje takmičenje na beogradskim Terazijama održava se u sklopu promocije dvoranskog šampionata Evrope koje će se naredne godine održati u glavnom gradu Srbije.

Predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Јevrosimović danas je na Terazijama, gdje se održava atletsko takmičenje na otvorenom zahvalio svima sto su došli na manifestaciju koja se održava u čast Ivane Španović i pozvao sve da dođu na Evropsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Beogradu.

“Želim svima da se zahvalim što ste došli na ovu manifestaciju u čast Ivane Španović, najbolje atleticarke Srbije svih vremena. Ona je bila prvak Evrope, druga na svijetu i treća na Olimpijskim igrama. Ovo je njena najsupješnija sezona. Zahvalnost i njenom treneru Goranu Obradoviću, što je doveo do kosmičkih visina”, poručio je predsjednik Atletskog saveza Srbije.

On je iskoristio priliku i da pozove sve okupljene na dvoransko prvenstvo Evrope u atletici naredne godine, koje se održava u Kombank Areni.

“Pozivam vas da dođete na Evropsko prvenstvo sljedeće godine koje će biti najveće takmičenje u našoj zemlji ikada”, poručio je Јevrosimović.

Atletski savez Srbije je u centru Beograda organizovao spektakularno takmičenje na otvorenom na Terazijama, gdje je događaj dana nadmetanje u skoku udalj, na kome je nastupila Ivana Španović.

Izvor : Pres