Predsjedništvo Srpskog narodnog pokreta 1389. demantovalo je tvrdnje Gorana Suvare, koji je tajno snimao razgovor sa odbjeglim osuđenikom Milom Radišićem, da je on osnivač SNP 1389 u Republici Srpskoj, nazivajući ga notornim lažovom.

 -Odbjegli kriminalac Goran Suvara je pokušao da preuzme rukovođenje pokretom SNP 1389 Republika Srpska, čak je i nudio 200.000 eura režimskog novca za preuzimanje pokreta. Nakon što su patriote iz rukovodstva našeg pokreta odbile tu ponudu, uslijedile su prijetnje predsjedniku pokreta i njegovoj porodici, ističu u saopštenju iz SNP 1389.  Predsjedništvo Pokreta navodi da nije prvi put da se Suvara hvalio nekom da je radio za Dodika i da je osnovao SNP 1389, kao što je to rekao savjetniku zamjenika predsjedavajućeg PS BiH Nebojši Vukanoviću.  -Kakav je ološ Goran Suvara govori i činjenica da se hvalio da je 2012. dobio novac od Mile Radišića da prijeti i zastrašuje aktiviste pokreta “Park je naš”.  Sam je tvrdio da je 2014. godine, za vrijeme boračkih protesta, pokušao da organizuje grupu ljudi da rastura boračke proteste.
Predsjedništvo Pokreta ističe da je SNP 1389 patriotska organizacija koja poštuje tradicionalne vrijednosti, pravoslavlje,čojstvo i junaštvo, ali i da poštuju sve ostale, te da i u njihovim redovima nema mjesta za ološe i pokvarene ljude.

(Istinito)