Policija-RS-001Muškarac iz Čajniča, čiji su inicijali G.L, priznao je da je tokom prošle godine počinio 23 razbojništva i teške krađe na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, saopšteno je iz ovog centra.

U toku rada na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se tokom prošle godine dogodila na području opština Pale, Čajniče, Novo Goražde i Rudo, policijski službenici CJB-a Istočno Sarajevo došli su do saznanja da se u vezu sa njihovim izvršenjem može dovesti G.L, saopšteno je iz Centra.

S obzirom da nije pronađen na adresi prebivališta, na osnovu fotografija oštećena lica prepoznala su osumnjičenog.

Za ovim licem je 1. avgusta raspisano traganje, s tim da je već bila na snazi centralna potjernica Osnovnog suda u Foči.

Muškarca su 25. decembra pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona uhapsili zbog sumnje da je na području opštine Goražde počinio razbojništo.

Nakon kriminalističke obrade on je predat Sudskoj policiji Trebinje, te su ga nakon odobrenja Osnovnog suda u Foči ispitali policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB-a Istočno Sarajevo.

Tokom kriminalističke obrade on je u potpunosti priznao izvršenje ukupno 23 krivična djela koja je tokom prošle godine počinio na području CJB-a Istočno Sarajevo – 17 na području opštine Pale /pet razbojništava, jedno razbojništvo u pokušaju, osam teških krađa, jedna teška krađa u pokušaju i dva krivična djela oštećenje tuđe stvari/, te na području opština Novo Goražde, Rudo i Čajniče po dva krivična djela teške krađe.

Većinu krivičnih djela G.L. je izvršio obijajući prodavnice i sportske kladionice, djelimično maskiran, koristeći kapu i rukavice, i uz upotrebu noža.

Nakon izvršenog ispitivanja G.L. je vraćen u pritvor u Okružni zatvor Trebinje.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv ovog muškarca nadležnim tužilaštvima biti dostavljene dopune izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Izvor: SRNA, Palelive