Srpski sabor Zavetnici zatražio je od Radio televizije Srbije (RTS) da se izvini građanima i državnom rukovodstvu Republike Srpske zbog tendencioznog i neprofesionalnog ponašanja Olivere Jovićević, urednika i voditelja emisije “Upitnik”, u kojoj je gost bio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik na RTS
Zavetnici su ocijenili da je predsjednik Republike Srpske na RTS, medijskom servisu građana, bio izložen provokacijama i kanonadi pitanja koja su se bazirala isključivo na spekulacijama i pamfletima iz Sarajeva.  “Ostaće zabeleženo da je gospodin Milorad Dodik, u sred Beograda, napadnut i zbog činjenice da ne priznaje bosanski jezik. Javnost je mogla da stekne utisak da predsednik Republike Srpske gostuje na nekoj sarajevskoj televiziji, a ne javnom servisu građana Srbije”, ističe se u saopštenju Zavetnika.   U saopštenju se naglašava da je, uprkos neprimjerenim napadima voditeljke koja se u emisiji ponašala kao javni tužilac, predsjednik Dodik pokazao državnički i dostojanstven stav i time zaštitio ugled Republike Srpske.

Srpski sabor Zavetnici podsjeća da su u kampanji “Sačuvajmo Republiku Srpsku” upozorili da se Srpska nalazi pred velikim udarima orkestrirane kampanje zapadnih ispostava i centralističkih vlasti u Sarajavu, koji na sve moguće načine nastoje da urušavanjem državnog rukovodstva podrivaju i temelje Republike Srpske.

“RTS se ovoga puta jasno stavio u službu Bakira Izetbegovića i svih onih koji žele da ukinu samostalnost Republike Srpske. Napadi na predsjednika Dodika, su zapravo napadi na Republiku Srpsku”, istakli su Zavetnici.

Izvor : Pres RS