IMG_0497U prepunoj sportskoj dvorani OŠ Mokro u Mokrom,  održan je dugo očekivani godišnji koncert KUD-a „Romanijska vrela“  iz  Mokrog.  Bila je to svojevrsna promocija mladosti i ljepote ali i umjetničkih vrijednosti  svih učesnika.   Masovnije nego ikad, domaćini manifestacije su se predstavili nastupom folklornog ansambla u sve tri kategorije, ženske izvorne grupe, nastupom članica recitatorke sekcije i izložbom radova sekcije kućne radinosti.  Svojim nastupom Jovana Đurić je potvrdila svoj nesporni talent za solo pjevanje i najavila svijetlu budućnost  etno muzici i pjevanju.

Posebno zapažen nastup imali su gosti iz Rogatice, inače članovi KUD „Stara Gora“  koji su za svoj nastup nagrađeni  dugotrajnim aplauzom Mokranjske publike.  Ništa manje zapažen nastup nije bio i nastup KUD  „Božo Koroman Manga“ iz Podrgraba.

U revijalnom dijelu programa, publici se predstavio  narodni guslar Kosta Plakalović i pjevač Boban Višnjić,  inače dugogodišnji član i jedan od osnivača KUD-a Romanijska vrela.

Nastup folklornih ansambala pratio je orkestar Darka Mrdića koji se pored pratnje,  publici predstavio i solo muzičkim deonicama što je ispraćeno dugim aplauzima publike.

Ovogodišnji koncert KUD-a,  nadmašio je sva očekivanja  po brojnosti  učesnika i kvalitetom nastupa čime su zasigurno veliki doprinos dali mjetnički rukovodioci   folklornog ansambla Đorđe Gračanin,  Sara Jugović i Nikolina Čeremidžić.

Pogledajte fotografije iz naše galerije

Redakcija MokroLive.Info