Mirko Čolović, predsjednik OO SNSD Sokolac, organizovao je veliko slavlje, 09.12.o.g., pod parolom “Pobijedili smo Dodika”.

 

Slavlje je trajalo do duboko u noć, a pojedini odbornici SNSD-a, tokom fešte, slali su poruke uvredljivog sadržaja Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a.

Ova bizarna situacija proistekla je iz neuspjelog pokušaja vrha SNSD-a da smijeni Čolovića sa pozicije predsjednika OO SNSD Sokolac.

Po nalogu Luke Petrovića, gereralnog sekretara SNSD.a, 09.12. održan je sastanak OO SNSD Sokolac na kojem je Petrović, uz podršku Obrena Markovića iz Zvornika, zahtijevao smjenu Čolovića.

Kao razlog, Petrović je naveo “Čolovićeve kriminalne aktivnosti”.

Međutim, Petrović je doživio debakl, a članovi OO SNSD podržali su Čolovića. U danu prije sjednice OO SNSD, Čolović je obišao sve odbornike i predsjednike Mjesnih odbora i naredio im da mu daju podršku, ubjeđujući ih na svoj osebujni način – ucjenama, pritiscima, prijetnjama; Opštepoznati način djelovanja unutar SNSD-a.

Nakon što je porazio Luku Petrovića, Čolović je okupljenima pobjedonosno rekao: “Ja sam najjači, nije Dodik mene postavio, ne može me Dodik ni smijeniti”.

Čolović je rekao istinu, jer ga je Dodik pokušao smijeniti i prije nekoliko godina, čak ga isključio iz SNSD-a, ali se morao povući pred njim.

Milorad Dodik podvio je 12.04.2014. rep pred braćom Mirkom i Branom Čolovićem i povukao svoju odluku o njihovom isključenju iz SNSD-a.

Dodik je 10. aprila 2014. godine isključio iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) braću Mirka i Brana Čolovića i Bojana Tošića, a Tanju Tomčić-Bulajić ponovo imenovao na poziciju predsjednika OO SNSD Sokolac.

O tome je pismom obavijestio OO SNSD Sokolac i Stašu Košarca, svog povjerenika (u to vrijeme) za taj gradić.

Dodikova akcija je uslijedila nakon što su Čolovići, 9. aprila 2014. smijenili dotadašnju predsjednicu lokalnog SNSD-a Tanju Tomčić-Bulajić, a na njeno mjesto postavili Bojana Koprivicu.

Imali su apsolutnu većinu u OO SNSD, jer je njihovu odluklu o smjeni Tomčićeve podržalo 17 od 22 člana opštinskog odbora. Uz to, dobili su podršku Aktiva žena SNSD Sokolac i Mladih SNSD Sokolac.

Ista situacija desila se i 09.12.2016. godine: Čolović je, u direktnom duelu, deklasirao Dodika i Luku Petrovića.

Nakon pobjede, Čolović je organizovao slavlje u jednom lokalnom kafeu, a poruke uvredljiovog sadržaja tokom cijele noći stizale su Dodiku.

SNSD u opštini Sokolac ima osam odbornika, a jedini koji s eusudio suprotstaviti Čoloviću jeste tajkun Bojo Borovina, zvani Gadafi, kojem je sokolački Dalton dužan još nešto oblovine za mercedes što ga je kupio od njega. Ta oblovina-dug, glavni je razlog sukoba Gadafija i Daltona.


Čolović slavi pobjedu nad Dodikom i Petrovićem

Odbornica Mladena Petrušić je sliku sa slavlja objavila na svom FB profilu pod naslovom “Ne može nam niko ništa”. Zaista prkosno i nadasve intelektualno.

“Nepokoreni” Čolović u tolikoj mjeri omalovažava Dodika i vrh stranke, da se stiče utisak da ih sve “ima i džepu”. Luku Petrovića je javno ismijao i isponižavao, da je narečeni, prema riječima prisutnih, “jedva pogodio vrata”.

Čolovića su pripadnici MUP RS uhapsili 17.11. ove godine, pod sumnjom da je učestvovao u brojnim krivičnim djelima.

Umjesto u pritvoru, završio je u bolnici Kasindo.

Čolović se istražiocima požalio da se osjeća loše, da mu pritisak nije u redu i da mu srce ne radi baš najbolje, nakon čega je odveden u bolnicu.

U bolnici je proveo nekoliko dana, nakon čega je pušten na slobodu.

Kada se sve sabere, Čolović nije u pritvoru proveo ni pola sata.

Nakon lokalnih izbora 2016. godine, desila se zaista bizarna situacija: Mnogo veća opozicija Dodiku je Čolović, nego načelnik Sokoca Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a.

Blog Slobodan Vasković