Nikakvog razloga nije bilo da se raspadne država koja se zove Jugoslavija i ja je volim. Ovaj rat je apsolutno insceniran i projektovan spolja. Nikakvog razloga nije bilo ovde da se koljemo. Istorija nas je uništila, jer Jugoslavija nije imala zajedničku istoriju!
besim-spahic-600x334Ovako počinje intervju za Glas Srpske prof. dr Besim Spahić, čije nedavno predavanje u Kaknju je top video na Jutjubu. Prof. Spahić kaže da nema „n“ od nauke u kakvom je stanju BiH, jer smo mi samo bio međunarodnog projekta.

– Međunarodna zajednica je sve isplanirala i poslala OHR i visokog predstavnika ovamo da bude tako kako im odgovara. ….Rat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči „Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena, smatra Besim Spahić i iznosi crnu prognozu po kojoj nam „spasa nema“.

Spahić kaže da je situacija u Bih nikakva.

„Države nema. Narod nije narod, ma koliko bio u nekim entitetima, koliko god se zvao ovako ili onako. Država koja nema svoje ekonomije i cilja osim da prosi i čeka, ne može da opstane. Hrvati čekaju da im pomognu braća iz Hrvatske, muslimani – Bošnjaci da će im pomoći islamske zemlje. Srbi opet misle da će nas braća Rusi usrećiti kao što su nas kroz celu istoriju usrećivali. Ekonomija to je trošenje i prodavanje duše, odnosno odricanje od autohtone autentičnosti. Na delu je strankokratija, partiokratija kojoj nije stalo da država funkcioniše. Samo vlada borba za vlast. Pokrali su sve i vladaju tajkuni – oni koji su se obogatili ne svojim znanjem ne svojim imanjem, šparanjem i štednjom, nego privrženošću vladarima koje su smenjivali i kojima su pomagali da dođu na vlast da bi se ogrebali“,kaže Spahić.

On dodaje da u BiH svi imaju svoju priču.

„Svi imaju svoju priču – Srbe zanima Kosovo, a o tome pojma nemaju, Hrvate hrvatske zemlje nekih pet država bela, plava, crvena, a nigde nijedne, a muslimane zanima samo turska istorija i Evlija Čelebija. Za muslimane je prvi čovek Al Fatih zato što je doneo islam, a drugi je Alija Izetbegović. Ne znaju da je Al Fatiha rodila ćerka nemanjićke dinastije,ćerka Lazara i Milice. Imam sreću, iako sam Besim Spahić, da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bi ja morao mrziti Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić“, ističe Spahić.

On govori i o mnogim temama koje su takoreći tabu u istoriji naroda u Bosni i Hercegovini i okolnim zemljama.

– Ne smijem reći da je Nemanjić donio islam ovdje u Bosnu, sin Olivere Hrebeljanović i Bajazita, ne smijem reći jer to vrijeđa muslimane, a i Srbe. Ne smijem reći da je Ferhad paša Sokolović bio Marko Sokolović, da je rođeni brata Makarija Sokolovića, a da je obojici amidža Mehmed paša Sokolović sa pravim imenom Radojica Bajo Sokolović. Ne, mene to ne zanima. Ne smijem reći da je Omer paša Latas Mihailo Mićo Latas. Ne smijem reći da je sultana Abdulmedžida rodila Milica Branković, kćerka Đurađa Brankovića i da je njegov rođeni brat među prvima prešao na islam i postao Muhamed Branković. Dakle istorije zajedničke nemamo, ja hoću svoju muslimansku istoriju, ovaj hoće bošnjačku, ovaj hoće ovu, ovaj hrvatsku. Dakle Bosna je svačija i ničija – zaključuje Spahić.

Prema njegovim rečima, BiH je „deo jednog međunarodnog projekta i tu je kraj“.

„Niko od mojih studenata nije čuo, ni pročitao delo Naomi Klajn „Šok terapija“ rast uništavajućeg kapitalizma gde upravo piše o principu robovlasništva. Svega itekako ima, ali su robovi države koje preko Međunarodnog monetarnog fonda dobijaju pomoć i plaćaju. Naši budući praunuci već su dužni do lakata da nikada neće moći stati na noge“.

Odgovarajući na pitanje da li je u BiH vođen dogovoreni rat Spahić kaže:

Gledali smo kako HDZ prodaje po dogovoru Milošević – Tuđman diktiranom izvana 400.000 posavskih Hrvata, a onda su se oni rešili pravoslavnih iz Kninske Krajine. Tvrde da je 400.000 Srba bilo u Hrvatskoj. To je čista laž. Bilo ih 680.000 u Kninskoj Krajini, plus Goranska regija gde su mnogi prihvatili katoličanstvo da bi ostali u Hrvatskoj. Samo u Zagrebu je bilo više od 200.000 Srba od kojih ogroman broj intelektualaca. Muslimanima ne možeš objasniti i za to snimak postoji da je Alija Izetbegović rekao Srbi moraju dobiti svoj deo BiH.

Rekao je kako će Muslimani imati onaj centralni deo, jer su tu većinski narod. Ovom narodu treba svaki dan puštati snimak gde se Izetbegović i Karadžić i Kljujić zagrljeni i srećni sa idejom samo da se sruši komunizam.

Ne sme niko da postavi pitanje otkud Aliji pravo da se sa Franjom Tuđmanom dogovara o Hercegovini i da mu je daje. Taj dogovor je poništila međunarodna zajednica. Nikakvog razloga nije bilo da se raspadne država koja se zove Jugoslavija i ja je volim. A sad sam ja rođen ne u Jugoslaviji, nego u Srednjebosanskom kantonu, od kada su mašala naši došli na vlast. Ne smem reći koju sam osnovnu školu završio. Ne smem reći Dušan Kostić, jer ko je on? To je četnik partizan koji je najveće ustaško leglo oslobađao i poginuo u Travniku.

Prema njegovim reima, svi zločini koji su se desili deo su međunarodnog projekta

 

„Nema šanse da je Mladić odlučio i projektovao Srebrenicu. Taj ko to misli neka se odmah javi neuropsihijatru. Samo onaj ko Srbe mrzi sa dna kace mogao bi uraditi Srbima ono što im se uradilo. Svi su svoje uloge dobili i samo su igrali po njima. Slobo ti ćeš biti katil dželat, Alija ti ćeš isto to biti, ako preživiš fala bogu imaćete i vi svoj deo i imaćeš svoju naciju, ali ne možete biti muslimanska nacija jer to nigde ne postoji. Franjo pošto niste sačuvali katoličanstvo na Drini dobićeš ovu enklavu u Hercegovini, ali morate pravoslavce isterati. To je dogovor po diktatu izvana. Pa Alija je rekao da Srbi moraju dobiti svoj procenat u BiH.

On kaže da predratnog Sarajeva danas nema, jer nema 145.000 deklarisanih Srba u ovom gradu i još najmanje dvadesetak hiljada onih izmešanih koji su tu bili.

„Sada ih nema. Sada kada bi prebrojali, ako nađete 20.000 dobro je, ali oni govore muslimansko-bošnjački“.

Na pitanje kakvu budućnost da očekujemo, Spahić kaže:

Rat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči „Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena.

Spasa nam nema. Može nam međunarodna zajednica nametnuti neko rešenje, ali ćemo se gložiti oko toga što su nam nametnuli. Razvoj građanske svesti je jedina budućnost. Te snage nemamo. Tvrde da je dobar SDP, ali šta je ponudio? Ništa. Propali smo.

A o svom poreklu kaže:

– Ja sam Vlah. Imam sreću da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bih ja morao da mrzim Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić.

Izvor: Web – tribune.com

Pogledajte video: