Istom presudom Oleg Banda, suvlasnik auto-kuće Quatro iz Banje Luke, osuđen je na devet godina zatvora
1826985Specijalci MUP-a Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović osuđeni su u ponedjeljak zbog pljačke blindiranog kombija zaštitarske agencije Sector Security na autoputu Banja Luka – Gradiška na po 11 godina zatvora.

Oleg Banda, suvlasnik auto-kuće Quatro iz Banje Luke, istom nepravomoćnom presudom dobio je devet godina zatvora. Oni su, kako javlja ATV, osuđeni za pljačku 616.548 KM.

Republički tužilac Republike Srpske Živana Bajić u završnoj riječi je rekla da je optužnica u potpunosti dokazana i tražila je da se optuženi oglase krivim i kazne u skladu sa zakonom.
– Kao specijalci, optuženi su bili posebno obučeni za postupanje u kriznim situacijama, a vještine koje su stekli iskoristili su za izvršenje krivičnog djela, čime su grubo narušili ugled MUP-a RS-a i izneverili poverenje građana. Djelo su počinili usred dana na autoputu, pucajući pancirno zapaljivom municijom, čime su ugrozili živote radnika zaštitarske agnecije, ali i svih učesnika u saobraćaju, rekla je Bajićeva.

Spektakularna pljačka novca, voženog u Zagreb iz banjalučke UniCredit banke izvršena je 22. septembra 2015. godine.
Ranije je Danijel Kuzmić (32), bivši radnik agencije Sector Security osuđen na tri godine, a specijalci Goran Janjuz (27) i Željko Inđić (29) na po šest meseci zatvora zbog učešća u razbojništvu. Oni su prethodno priznali krivnju i pristali da svjedoče protiv svojih saradnika.
Prema optužnici, Malić, Popović, Paraš, Inđić i Banda 22. septembra 2015. godine su zelenim audijem A6 presreli i napali kolonu vozila i opljačkali novac.

Izvor: Oslobođenje PORTAL