Pekara_sunceNesumnjivo je bila hrabra odluka porodice Vučićević da 2006 godine naprave pekaru i otpočnu vlastiti biznis proizvodnje hljeba i hljebnih proizvoda. Do tada je u Palama i Sokocu  bilo otvoreno više luksuznih pekara koje su između ostalog snabdijevale sve prodavnice u Sumbulovcu i Mokrom. To naravno nije obeshrabrilo Dragu i Sinišu Vučićević, jer su prije svega  vjerovali u snagu svoje porodice i snagu svoje ideje.

-“Početak je bio težak. Pored početnog ulaganja, veliki izazov je bio usvajanje tehnologije i osvajanje tržišta. Ostali smo privrženi početnoj ideji da svojim kupcima ponudimo ono što drugi nemaju, a to su prije svega tradicionalni autohtoni Romanijski proizvodi, kaže nam Siniša i nastavlja, -”kupci su u početku bili bojažljivi, imali su neke prethodne navike izbora u kupovini hljeba koje su teško mijenjali i nije bilo lako.  Vrijeme je učinilo svoje i sada su naši proizvodi najtraženiji  na prodajnim mjestima u okruženju”.

 

2011 godine je realizovan i drugi važan cilj a to je otvaranje vlastitog prodajnog mjesta  uz magistralni put M19 Sarajevo-Sokolac, na pola puta od Sumbulovca do Mokrog. Pored hljeba i hljebnih proizvoda, na vlastitom prodajnom mjestu pekara Sunce nudi sve vrste pita, peciva i kolača. Stari recepti po novoj tehnologiji su bili dobitna kombinacija za pekaru Sunce.

Pekara Sunce je posebno ponosna na svoje pogače sa Romanijskim kajmakom koje su uz štrudle najtraženiji proizvod. Tu su još i  kiflice sa slanim sirom,  pogačice od heljde, razna peciva i sve vrste domaćih pita.

 

“Otvaranjem vlastitog prodajnog mjesta stvorili smo uslove za proširenje asortimana naših proizvoda. Usvojili smo “slatki program” u kojem nudimo više vrsta domaćih kolača i štrudli sa orahom, makom i voćnim džemovima koje su posebno tražene”, kaže nam Draga i dodaje da tu nije kraj. Nastavljamo sa razvojem vlastite tehnologije i recapture po čemu želimo da budemo prepoznatljivi ne samo u našoj lokalnoj zajednici nego i šire”.

Proizvodi pekare Sunce postali su prateći aranžan svih kulturnih manifestacije u Mokrom. Porodica Vučićević je stalni i potvrđeni donator gotovo svih sportskih manifestacija u Mokrom, manifestacija u organizaciji Kulrutno umjetničkog društva “Romanijska vrela” i dječijih priredbi u Osnovnoj školi Mokro.

 

Dobrim planiranjem za što je zadužena Draga, danas da gotovo i nema viškova koji su takođe traženi. Ona nam u povjerenju kaže da sve češće na kraju dana  navrati poneki sugrađanin  i onako bojažljivo upita “Ima li kakvog viška”,  sa jasnom porukom da je vrijeme teško i da se nema,  ali za takve  slučajeve će uvijek biti pa makar i iz kuće iznosili, kaže Draga.

Da proizvodi pekare Sunce imaju poseban okus i kvalitet potvrdila nam je i porodica koja je na proputovanju iz Prijepolja za Sarajevo svratila do pekare Sunce.

“Ovo nam je treći put da svraćamo. Prvi put smo svratili na preporuku prijatelja iz Novog Pazara koji su svratili da pogledaju prodajni objekat, uz to probali neke proizvode i od tada su redovni posjetioci. Ovdje kupujemo pogačice sa sirom i  štrudle, a u Sarajevu nas čeka burek i ćevapi”, sa osmjehom nam je govorila šarmantna dama dok je djeci dijelila  kiflice sa makom.

Svadbe, slave, sahrane, krštenja, rođendani …..,  pekara Sunce prima sve narudžbe  na broj telefona 057-233-577 i 057-233-244. Rabat  na sve poručene proizvode je 10% .

Dostava besplatno.

Svratite i uvjetite se, mi smo to već uradili .

MokroLive.info