Branislav Sekulović, osumnjičen za trostruko ubistvo u Srbiji, koji se skoro deceniju uspješno skrivao od policijskih organa, uhapšen je prilikom pokušaja ulaska u BiH iz Hrvatske.
hapsenje_Sekulović je uhapšen u subotu uveče na graničnom prelazu Brod, i to sa lažnim pasošem BiH, izdatim na ime Mario Trivan.

Mario Trivan je državljanin BiH, porijeklom iz Gradiške, koji živi u Australiji.

“Upravo njegov identitet ukraden je 2013. godine, kada je druga osoba, na njegovo ime i prezime, dobila pasoš u Banjaluci, u prostorijama MUP-u Republike Srpske. Za krađu ovog identiteta saznalo se prije dva mjeseca, te je tada pasoš izdat na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze. Sve do subote niko sa ovim pasošem nije prelazio granicu”, navodi se u tekstu.

Sarajevski portal dalje je naveo da je sinoć, prilikom kontrole putnika u autobusu na Graničnom prelazu Brod, utvrđeno da muškarac posjeduje sumnjivi pasoš, dodavši da on nije želio da otkrije svoj pravi identitet.

“Poslije toga su njegovi otisci stavljeni u bazu podataka Interpola i došlo se do saznanja da je Mario Trivan ustvari Branislav Sekulović”, stoji u tekstu.

Iz lažnog pasoša, kako je navedeno, vidljivo je da je on u prethodnom periodu boravio u Moldaviji, Ukrajini i Rusiji, a kod Sekulovića je pronađeno oko sedam hiljada maraka.

Za Branislavom Sekulovićem pravosuđe Srbije traga još od septembra 2007. godine. Tada je, kako navode mediji, Sekulović ubio trojicu pripadnika tzv. “voždovačkog klana”.

Sekulović je, kao vlasnik firme “S kompanija”, ušao u poslovne aranžmane sa Darkom Živkovićem, Vladimirom Samardžićem i Dušanom Pejovićem, koji su bili u vezi sa beogradskim podzemljem. Nakon što ih je prevario za određenu svotu novca, Sekulović ih je namamio u svoju kancelariju i ubio. Od tada mu se gubi svaki trag.

Prije ubistva, on je podigao veliki kredit u jednoj beogradskoj banci a u njegovom policijskom dosijeu navedeno je učestvovao u nekoliko pucnjava, te da je automobilom pregazio pješaka.

“Uprkos činjenici da je za njim raspisana poternica, Sekulović prije tri godine u Banjaluci uspijeva dobiti bh. pasoš i to na ime osobe koja godinama živi u Australiji”, navodi se u tekstu.

Portal Žurnal ističe da pravosudni organi BiH mjesecima raspolažu informacijama da pripadnici srpskog i crnogorskog podzemlja, uz pomoć službenika u policijskim strukturama i matičnim kancelarijama, kradu identitete bh. državljanima koji ne posjeduju tzv. CIPS-ove dokumente.

Izvor : Pres