Zloglasni američki penzionisani general Vilijam Voker donosi pakleni plan za Srbiju!
isU nezapamćenoj operaciji takozvane “velike Albanije“, zamaskirane u oblande lažne vojne neutralnosti i zaštitom prava Albanaca van Albanije i pred stalnim nasiljem NATO pakta koje traje od 1999. godine do danas, zloglasni američki penzionisani general Vilijam Voker donosi pakleni plan za Srbiju!

Povratak bivšeg šefa OEPS misije na Kosovu Vilijama Vokera u južnu srpsku pokrajinu kao i njegove izjave o “velikoj Albaniji“ nisu nimalo slučajne.

Kako saznaje portal Web-tribune.com njegov plan, koji je prihvaćen od strane sponzora i glavnog koordinatora jedne velike zapadne zemlje je da se Srbija primora da isporuči načelnika Generlaštaba Vojske Srbije Ljubišu Dikovića.

S ovim se slaže i analitičar Saša Borojević koji kaže da je cilj tog plana da Srbija odustane od insistiranja formiranja suda za ratne zločine u Prištini i kako navodi plan je podeljen u tri faze:– Medijsku prašinu bi trebalo da podigne jedan veoma poznati NVO u Srbiji koju predvodi direktorka koja se do sada isticala u propagiranju politike hapšenja srpskih generala i isporučivanje Hagu.

Druga faza je ucena Srbije da se general Diković isporuci. Ukoliko to Srbija odbije plan je da se Diković uhapsi i sprovede do NATO baze „Slunj“, u Hrvatskoj nakon čega bi bio poslat ili u Hag ili Prištinu!

Treća faza je suđenje generalu Dikoviću pod optužbom da je lično odgovoran za ratne zločine na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, kada je bio komandant 37. motorizovane brigade tadašnje Vojske Jugoslavije, jedinice koja je dejstvovala na području Drenice – kaže Borojević.

On objašnjava da je kroz istoriju Srbija uvek bila odbranbena država, a da je glavni zadatak uvek bio očuvanje granica i borba protiv agresora.

– Bez obzira na to kako nam se država do sada zvala, u svojoj istoriji naša vojska nikada, nikada nije bila osvajačka, već odbrambena, sa osnovnim zadatkom čuvanja granice države i borbe protiv spoljnih neprijatelja, odnosno agresora – kaže Borojević i dodaje:

– Po izbijanju takozvanog hladnog rata, sredinom prošlog veka, naša vojska ni tada nije stala ni na stranu Varšavskog pakta ni NATO-a, već je bila vojno neutralna. Sada kada imamo skupštinsku deklaraciju o vojnoj neutralnosti i kada je nezavisnost i sloboda zemlje najvažniji cilj državotvorne politike Srbije, pred Srbiju se baca podmukli plan sponzora takozvane Velike Albanije!Podsetimo, penzionisani američki general Vilijam Voker predvodio “posmatračku misiju“ na Kosovu. Na osnovu njegovih lažnih izveštaja o slučaju Račak i o “ugroženosti Albanaca na Kosovu“ doneta odluka da NATO alijansa napadne SR Jugoslaviju.

Vilijam Voker je bio osnivač i glavni instruktor OVK (takozvane Oslobodilačke vojske Kosova), koja je bila na listi terorističkih organizacija i u SAD. Voker je plaćenik albanskog lobija u Americi.

Izvor: Info.zona