Lijepe i smrtonosneKOBANE – “Kada su stigli džihadisti ISIL-a, vidjeli smo ih kako otimaju žene i od njih rade robove”, rekla je Roza (20), koja je jedna od neustrašivih boraca protiv terorista IS u Kurdistanu.

Tri hrabre žene nalaze se među neustrašivim borcima koji ubijaju teroriste Islamske države, prenosi brianski The Daily Mail.

One su osnovale žensku grupu heroina koje ubiju i po deset Mail Online piše kako su ove žene, kako bi obranile zemlju i svoje sugrađane, spremne na sve. Ove žene su svoje živote ostavile u Turskoj i otputovale su zaustaviti krvoproliće u Kurdistanu koje siju militanti Islamske države.

Roza je najmlađa u grupi. Ona je navela: “Kada smo čule da IS dolazi na Sindžar i ubija žene, odlučile smo se boriti i zaustaviti humanitarnu krizu.

Djevojke su, obučene u prsluke u kojima drže AK-47 i do 6 granata, opisale što se dogodile hrišćanskim Jezidima.

“Kada su stigli džihadisti IS, vidjeli smo ih kako otimaju žene i od njih prave robove”, rekla je Roza.

Naime, prošle godine u avgustu započelo je etničko čišćenje Jezida na Sindžaru. Tada su krvoločni islamisti muškarce, žene i djecu otimali iz njihovih kuća. Muškarce su natjerali da pređu u Islam, pod prijetnjom smaknuća. Otete žene su pretvorili u seksualno roblje.

“Ponekad smo ih znale ubiti 10 dnevno, u početku oslobađanja na Sindžaru”, rekla je 26-godišnja Raparin. Osim toga, otkrile su kako je islamistima najgore boriti se sa ženama. Navodno se džihadisti toga jako boje. Dvadesetdevetogodišnja Roza rekla je da će ubijati islamiste dokad god bude mogla. Takođe, rekla je ako je islamisti uhvate, sama će sebi presuditi.

“Kad ih zarobimo, često vidimo da su pod uticajem droga. A njima se najgore boriti sa ženama. To mrze i jako se toga zapravo boje. Jer ako ih žena ubije, neće otići u raj.  Ja sam ih puno ubila i uvjerena sam da ni jednoga ne čekaju djevice u raju”, rekla je Roza.

 

 

(NN,dnevno.hr)