Za Časni krst je kod Grocke ove godine plivalo 36 plivača, od kojih su dve devojke

Plivanje-za-Casni-krst-Grocka-5-620x350

Foto: Info Služba Grocka

Tradicionalno plivanje za Časni krst održano je danas , 19. januara u podne, na Dunavskom keju u Grockoj.   

Za Časni krst ove godine plivalo je 36 plivača, od kojih su dve devojke, a manifestaciju su organizovali sveštenstvo crkve Svete Trojice i Gradska opština Grocka uz pomoć lokalnih sponzora i javnih preduzeća na našoj opštini.

Učesnik koji je prvi doplivao do Časnog krsta je Mirjana Veselinović iz Grocke. Ona se odmah posle trke sa krstom slikala sa svojom porodicom. Predsednik gradske opštine Grocka Stefan Dilberović uručio je pobednici zlatni krst, dar gročanskih zlatara “Mijić” i “Koak”, drveni krst, plašt i cvetni venac.

Foto: Info Služba Grocka

Devetogodišnji učenik Osnovne škole “Miroslav Antić” iz Niša Pavle Pavlović prvi je jutros stigao do Časnog krsta u Nišavi

Pavle Pavlović (9) učenik Osnovne škole “Miroslav Antić” iz Niša prvi je jutros doplivao do Časnog krsta u Nišavi, na takmičenju koje je organizovano kod Vrežinskog mosta u naselju Donja Vrežina.

Plivanje za Časni krst meštani ovog dela Niša samoinicijativno organizuju već pet godina, a ovog puta su za krstom koji se baca sa Vrežinskog mosta plivali samo Pavle, njegov otac Batica i srednjoškolac Lazar Tričković (16).

 

Trka-za-casni-krst-u-Zemunu-2-620x350

Nišava jeste mnogo hladna i struja je jaka, ali nismo želeli da prekinemo tradiciju – rekao je Batica Pavlović, otac pobednika.

Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić prvi je doplivao do Časnog krsta u Beogradu

Na Adi Ciganliji danas je održana 18. trka za Časni krst, a učestvovalo je 53 plivača.

Među njima su bile i dve žene.

 

kupanje-za-bogojavljanski-krst-foto-milena-djordjevic-4-620x350

 

Svi ovi momci su pobednici danas, ja sam samo imao malo više sreće od njih. Pozdravljam sve kolege, moju porodicu i sve učesnike kojima takođe čestitam – rekao je pobednik Nikola Ristić.

Džentlmeni prepustili Radi pobedu na reci Gradac!

Pojedini muški takmičari su, džentlmenski, pobedu prepustili Radi Munjić, koja je prva dodirnula Bogojavljenski krst

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Do Časnog krsta na reci Gradac u Valjevu prva je danas stigla Rada Munjić (46), hemijski tehničar iz Valjeva.

Plivanju za Časni krst, koji je u vodu spustio vladika Milutin je održano na reci Gradac, učestvovalo je 39 plivača, a među njima su bile i dve dame.

Pojedini muški takmičari su, džentlmenski, pobedu prepustili Radi Munjić, koja je prva dodirnula Bogojavljenski krst.

Ovo sam uradila za moju decu i za sve majke i svu decu u Srbiji! Na ovaj korak sam se najviše odlučila zbog moje dece, da im pokažem da je volja najvažnija i da čovek kada ima volju može da uradi sve što poželi – rekla je ova Valjevka, koja radi u video-klubu “Gonzales”.

Sedmu godinu za redom danas, kada Srpska pravoslavna crkva obeležava praznik Bogojavljenje, je održano plivanje za časni krst u Valjevu.

Na spoljnoj temperaturi od minus dva stepena Celzijusa takmičari su skočili u Gradac, čija je temperatura vode u podne bila šest stepeni.

Među takmičarima iz Valjeva za časni krst je plivao i Nenad Bert iz Stare Pazove.

(Telegraf.rs)