Savez za promjene ima većinu u paljanskoj skupštini. Trinaest odbornika koliko ih je zbrojao SDS, PDP I NDP biće dovoljan broj za donošenje svih važnih odluka u Palama, tvrde koalicioni partneri.
Skupstina Pale
Savez za promjene ima većinu u paljanskoj skupštini. Trinaest odbornika koliko ih je zbrojao SDS, PDP I NDP biće dovoljan broj za donošenje svih važnih odluka u Palama, tvrde koalicioni partneri.

 

Iz drugog tabora koji za sada broji dvanaest odbornika poručuju im da ne žure. Paljanski Savez za promjene potpisima je potvrdio koalicioni sporazum kao garanciju da ni jedan odbornik neće napustiti koalicijudo kraja mandata.

“Mi vjerujemo koji stoje danas iza nas da je ova skupštinska većina čvrsta i stabilana i da ćemo u narednom periodu svaki projekat koji se odnosi na dobrobit građana ove lokane zajednice podržati”, kaže Miroslav Brčkalo, predsjednik Glavnog odbora PDP.

Promovisanje odbornika i formiranje skupštinske većine za novog načelnika Boška Jugovića je preuranjeno. O odborničkoj većini, tvrdi, može se govoriti tek nakon što CIK objavi zvanične rezultate.

“Malo je neozbiljno sa njihove strane taj čin, jer niko od odbornika nije dobio ni sertifikat, nit se zna tačan broj, niti je objavljen zvaničan izvještaj CIK-a, niti je objavljeno u Službenom glasniku, ali ako su to ti rezultati, ja ću poštovati”, izjavio je Boško Jugović, SNSD–ov novi načelnik Pala.

Trend kupovine poslanika, mogao bi da se prenese i na odbornike. U Savezu za promjene tvrde da je bilo novčanih ponuda iz drugog tabora.

“Imamo informacija, ali najbolji odgovor svemu tome je ovih trinaest ljudi iza nas”, navodi Brčkalo.

“Da li imate informaciju da je neko iz vaših redova nudio ili mu je nuđen nova? Ja nemam, a niko i ne zna ko je odbornik, odgovara Boško Jugović, SNSD –ov novi načelnik Pala.

Ko god da formira skupštinsku većinu boriće se sa tijesnom većinom. Iako i u jednom, i u drugom taboru garantuju da preletača neće biti iz njihovih redova, malo koga bi začudilo da u skupštinskim klupama, iznenada osvanu i samostalni odbornici.

Izvor : Pres