“Državni tužilac trebalo bi da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji”, saopštio je mitropolit kanonski nepriznate CPC.
spcTužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije “kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori“, smatra mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihajlo.

“Podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj i pokušaj da se izazove građanski rat, nastavak je politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima. Ta patrijaršija i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristička organizacija koja je djelovala i djeluje protiv Crne Gore po nalogu Beograda”, tvrdi Mihajlo, prenijela je RTCG.

“U njoj i tada i danas služe popovi opasnih namjera, koji su na vezi s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa”, navedeno je u saopštenju.

U tom poslu, tvrdi on, Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak.

“Revizionističke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost, mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj takvi sjede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umjesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivičnih dijela. Zato bi državni tužilac trebalo da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji”, saopštio je mitropolit kanonski nepriznate CPC.

(Tanjug)