izbori_022.30 – DNS dobio četiri načelnika i jednog gradonačelnika

“Na ovim lokalnim izborima ostvarena je ubjedljiva pobjeda koalicije DNS, SNSD i Socijalističke stranke, rekao je u republičkom štabu DNS-a Dragoljub Jovičić. On je rekao da je ova stranka dobila poziciju gradonačelnika u Prijedoru, gdje je nedostižna razlika u korist Milenka Đakovića, te pozicije načilnika u Krupi na Uni, Oštroj Luci, Ljubinju i Driniću.

22.25 – Čavić priznao poraz, čestitao na pobjedi Radojičiću!

Kandidat SZP, Dragan Čavić, je na pres konferenciji priznao poraz na izborima. Čavić je čestitao na pobjedi kandidatu SNSD-a, Igroru Radojičiću.

22.25- Marinko Božović pobijedio u Istočnoj Ilidži, SDS izgubio mjesto načelnika na Palama

Kandidat SDS-a za načelnika Istočne Ilidže Marinko Božović novi je načelnik opštine Istočna Ilidža. Ipak, SDS i na području Istočnog Sarajeva bilježi loše rezultate, te su indirektno rekli da su po prvi put izgubili mjesto načelnika na Palama.

22.15- U Ljubinju Krunić proglasio pobjedu

Kandidat DNS-a za načelnika opštine Ljubinje, Darko Krunić, kojeg podržava i SNSD, proglasio je pobjedu u trci za načelnika ove opštine. Krunić je rekao da je on novi načelnik opštine, nakon što je na današnjim lokalnim izborima protivkandidata iz Saveza za promjene Veska Budimčića pobijedio sa 1.316 naspram 963 glasa. DNS i SNSD u Ljubinju već slave pobjedu.

22.13- Miljan Aleksić ostaje na čelu Bileće

Izvjesno je da će na čelu Bileće ostati Miljan Aleksić, kandidat SNSD-a, koji je u velikoj prednosti nad Miloradom Vojnovićem.

22.12 – Milan Radmilović novi-stari načelnik Gacka

Sve su prilike da ni Gacko neće imati novog načelnika. Prema prvim rezultatima, Milan Radmilović je pobijedio Maksima Skoka za oko stotinu glasova razlike.

22.11 – Avdalović vodi u Nevesinju

Prema preliminarnim rezultatima, u Nevesinju je pobijedio kandidat SNSD-a Milenko Avdalović. Prebrojani su glasovi iz skoro svih biračkih odbora, a kako saznajemo, Avdalović trenutno ima 4.254  glasova, dok Momčilo Šiljegović ima 3.510 glasova.

22.11 – U Berkovićima Nenad Abramović ostaje načelnik opštine

Nenad Abramović ostaje načelnik opštine Berkovići. Njemu je povjerenje ukazalo 688 birača, a njegovom protivkandidatu njih 580.

22.10 – Foča: Prema nezvaničnim podacima pobijedio je Radislav Mašić!

Prema nezvaničnim informacijama u opštini Foča je pobijedio kandidat SNSD-a Radislav Mašić sa osvojenih 4500 glasova, dok je kandidat NDP-a Zdravko Krsmanović osvojio 3300 glasova.

22.02 – Dodik: Pobjeda je veličanstvena

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska u samo sedam dana dva puta pobijedila. Prema njegovim riječima, ovo je veličanstvena pobjeda koja se može mjeriti sa mnogo većim pobjedama u prošlosti. Dodik je čestitao i svojim koalicionim partnerima gdje su kandidate dali DNS i Socijalistička partija.

21.52 – Gradiška: Zoran Adžić vodi sa skoro 4.000 glasova

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić u ovom trenutku vodi sa skoro 4.000 glasova.

Prijedor: Đaković ubjedljivo ispred Dušana Berića

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Prijedora Dušan Berić rekao je da u ovom trenutku njegov protivkandidat Milenko Đaković ima veliku prednost.

21.45 Slavko Vučurević čestitao Petroviću na pobjedi

Kandidat SZP za gradonačelnika Trebinja Slavko Vučurević čestitao je pobjedu svom protivkandidatu Luki Petroviću. On je rekao da je u prethodnom periodu radio najbolje za Trebinje, ali da je ovo ipak narodna volja. Zahvalio se svojim koalicionim partnerima na dosadašnjem radu i saradnji. Vido Begenišić iz SDS-a u Trebinju je rekao da današnji rezultat shvata kao volju naroda. On je dodao da je ponosan na ono što je u Trebinju urađeno u prethodne četiri godine.

21.38 – Zlatko Maksimović proglasio pobjedu u Bijeljini

Kandidat Uspješne Srpske za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović je proglasio pobjedu i to na osnovu više od 95% prebrojanih glasova. On kaže da je ostvarena pobjeda za više od 800 glasova.

21.34 – Luka Petrović proglasio pobjedu u Trebinju

Kandidat SNSD-a Luka Petrović objavio je da je u Trebinju glasalo 19.630 ljudi i da je ostvarena razlika od 2.800 glasova u njegovu korist. Zahvalio se svim Trebinjcima za veliki izlazak na glasanje i podršku koju je dobio.

21.28- Crnadak: SNSD vodi u najvećem broju opština

Izvršni sekretar SNSD-a Igor Crnadak izjavio je da je već sada vidljiva pobjeda kandidata SNSD-a i u najvećem broju opština i gradova u Republici Srpskoj. Kada je riječ o kandidatima iz PDP-a, Crnadak je rekao da njihov kandidat vodi u Kotor Varošu, izvjesna je pobjeda kandidata u Šekovićima, dok je njihov kandidat izgubio za samo 23 glasa.

21:23 – Ko je pobjedio u Bijeljini?

Prema informacijama koje je objavio Izborni štab Uspješne Srpske Zlatko Maksimović vodi za oko 600 glasova ispred protivkandidata Miće Mićića. Međutim, iz SDS-a tvrde da imaju više od 700 glasova i da je Mićić ostvario trijumf, bez obzira na broj glasova koji trebaju da stignu iz inostranstva.

“Bilo je teško, neizvjesno, ali građani su odlučili da nastavimo lijepe stvari”, rekao je Mićić.

21:19 – Ćosić proglasio pobjedu u Istočnom Novom Sarajevu

Kandidat SNSD za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, proglasio je pobjedu na lokalnim izborima.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Ćosić ima 1.800 glasova više od svog pritvkandidata, Slavka Tošovića iz SDS-a.

21:17 – Bosić priznao: Loš rezultat

Lider SDS-a Mladen Bosić priznao je da su prelimirani rezultati veoma loši za SDS i Savez za promjene. Bosić nije isključio ni mogućnost da podnese ostavku.

21.10 – Đurević pred promocijom

Prema preliminarnim informacijama kandidat SNSD-a za načelnika opštine Višegrad Mladen đurević nalazi se u ubjedljivom vođstvu.

21.07 – Divna Aničić u prednosti u Mrkonjić Gradu

Prema nezvaničnim informacijama u Mrkonjić Gradu vodi Divna Aničić, kandidat SNSD-a.

21.03 – Radojičić ubjedljivo vodi u Banjaluci

Iz Izbornog štaba SNSD-a u Banjaluci objavljeno je da je do sada obrađeno 41.168 glasova. Prema tim informacijama Igor Radojičić, kandidat SNSD-a ima 24.644, što čini 59,86 odsto. Kandidat Saveza za promjene Dragan Čavić osvojio je 16.524 glasa ili 40,14 odsto.

Šef Izbornog štaba SNSD-a Rajko Radovanović je izjavio da će sa novim informacijama izaći u 22 časa.

20:57 – Srebrenica: Grujičić blizu pobjede

Prema zvaničnim informacijama Opštinske izborne komisije u Srebrenici, izlaznost birača je bila 62 %. Kandidat Mladen Grujičić je izjavio da je u prednosti ispred Ćamila Durakovića za više od 2.700 glasova.

20.53 – Doboj: Živković i Petrović izjednačeni

Prema nezvaničnim informacijama u Doboju se vodi “mrtva” trka između Obrena Petrovića i Milorada Živkovića. Kandidat SNSD-a Milorad Živković je izjavio da informacije sa terena govore da je protivnička strana pokušala da ubaci više od 200 listića te da su pozvali policiju da interveniše. Međutim, i nakon više poziva, kako je rekao, oni se nisu pojavili.

20.48 – Radojičić ubjedljivo vodi u Banjaluci

Iz Izbornog štaba SNSD-a u Banjaluci objavljeno je da je do sada obrađeno 30 odsto glasova sa 270 biračkih mjesta. Prema tim informacijama Igor Radojičić, kandidat SNSD-a ima 6.000 glasova više od kandidata Saveza za promjene Dragana Čavića.

20.41 – SNSD: Pobjeda Luke Petrovića u Trebinju

Opštinski odbor SNSD-a Trebinje saopštio je da je njihov kandidat za gradonačelnika, Luka Petrović već pobjedio na lokalnim izborima.

20.38 – SNSD: Avdalović novi načelnik Nevesinja

Milenko Avdalović iz SNSD novi je načelnik opštine Nevesinje, objavio je Opštinski odbor SNSD. Prema prvim nezvaničnim informacijama, Avdalović ima oko 700 glasova više od kandidata SDS za načelnika opštine Momčila Šiljegovića. SDS drži vlast u Nevesinju proteklih 20 godina

20.33 – SNSD: Tomaš u vođstvu u Prnjavoru

Nezvanične informacije iz štaba SNSD, na osnovu prebrojanih 71,43 odsto glasova, u Prnjavoru vodi kandidat SNSD, Darko Tomaš, sa oko 8.000 glasova, ispred kandidata SDS, Siniše Gatarića, koji je, navodno, osvoji oko 5.000 glasova.

20.26 DNS: Đaković vodi u Prijedoru

Potpredsjednik Izbornog štaba DNS u Prijedoru Mirko Sovilj kaže da, prema prvim podacima, vodi kandidat ove stranke za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković.

“Iznenađuju nas podaci da je u mestima sa većinskim bošnjačkim stanovništvom više glasova dobio kandidat Saveza za promene Dušan Berić; na primer, u Bišćanima čak 70 odsto”, istakao je on.

20.21 SDA proglasio pobjede u Sanskom Mostu, Tešnju i Banovićima

Halid Genjac, šef izbornog štaba SDA, izjavio je da će ova stranka ostati najveća politička stanaka u BiH, sa najvećim brojem načelničkih i odborničkih mandata.

“Možemo reći da se ispunjavaju naša očekivanja”, rekao je Genjac i dodao da SDA, prema njihovim informacijama, već može proglasiti pobede u Sanskom Mostu, Tešnju i Banovićima.