Pobjeda SNSD
Proglašenje izborne pobjede SNSD večeras je bilo praćeno pjesmom i slavljem na ulicama više gradova Republike Srpske.

Odmah nako što su počeli da pristižu rezultati iz izbornih štabova, koji najavljuju ubjedljivu pobjedu SNSD, formirale su se kolone automobila, okićene srpskim trobojkama, koje su kružile ulicama Srpske, uz zvuke sirena i klicanje “SNSD, SNSD…” Iz mase se moglo čuti i “Dodik, Dodik…”

Starčevica Banjaluka

Ne krijući oduševljenje rezultatima koji su iz biračkih odbora SNSD stizali u izborni štab, prvi čovjek stranke, Milorad Dodik, i kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke, Igor Radojičić, kao i njihovi partijski drugari počeli su da nazdravljaju izbornim rezultatima, kojima su, kako se moglo čuti u štabu pobjedničke stranke, “pomeli” konkurenciju.

Predsjednik Srpske, kao po dobrom starom običaju, nije se “ustručavao” da uzme mikrofon i zapeva.

Banskim dvorom u Banjaluci orilo se “Ne može nam niko ništa”.

Kako smo i navikli od Dodika, na njegovom muzičkom repertoaru obično se nađe neprolazni hit Mitra Mirića. Prvi čovjek Srpske i ovoga puta je pokazao da je čovek “širokih grudi”, pa se k'o od šale latio novčanika i počastio muzičare. Pare su, kako to narodni običaju nalažu, završile na harmonici.

Narodnjaci na repertoaru

Glavni izborni štab SNSD preselio se u restoran na “Akvani”, gdje uz muziku uživo slave pobjedu na lokalnim izborima. Na repertoaru je narodna muzika, a očekuje se dolazak članova gradskog izbornog štaba na čelu sa Igorom Radojičićem.